Metsästätkö metsästys artikkeleita?

Metsästys on suomalaisten yksi pintansa pitävä kestosuosikki harrastus. Metsästyspiireihin monesti synnytään, kun isä tai paappa ottaa mukaan metsästysreissulle. Siitä se metsästyspaarma sitten voi purra, ja uusi jännittävä harrastus syntyä. Metsästäjän tulee osata liikkua metsässä, käyttää asetta, tietää kuinka metsästetään ja osata kunnioittaa luontoa. Lisäksi on tärkeää tuntea lainsäädäntö metsästykseen liittyen. Tämä sivusto on tarkoittettu niille, jotka mielivät aloittavansa metsästyksen harrastuksena, ja niille, jotka jo ovat pyssyyn päässeet koskemaan. Tällä sivustolla kerrotaan metsästyksestä yleensä, ja asioista siihen liittyen, kuten:

  • Metsästyksen aloittaminen
  • Metsästys harrastuksena
  • Metsästysluvat Suomessa
  • Yleisimmin käytetyt metsästysaseet
  • Metsästyskoiran käyttö
  • Jne.

Faktaa metsästyksestä Suomessa

Suomessa metsästyskortin vuodessa lunastaa 300 000 henkilöä, toisin sanoen tämä on se määrä, kuinka paljon suomalaisia harrastaa vuosittain metsästystä. Se on siis melko suosittua, kun suhteuttaa luvun Suomen väkilukuun. Metsästys on harrastuksena tuhansia vuosia vanha laji. Toki ennen oli erilaiset intressit metsästää eläimiä kuin nykyään. Nykyään metsästys on rentouttavaa harrastelua ja ruuan saanti toissijainen juttu – vaikkakin jotkut tekevät sillä taloudellista voittoa myymällä riistalihaa. Metsästyksen tarkoituksena on myös pitää riista- ja petokantaa tietyn suuruisena, jotteivät esimerkiksi hirvet aiheuttaisi niin paljon kolareita maanteillä. Petoja voidaan metsästää, jos ne ovat ihmisasutuksen läheisyydessä, ja jos niistä on todellista haittaa.

Metsästyksen suosiota Suomessa selittää se, että meillä on täällä oivat metsästysmaat. Metsäpinta-alaa on paljon ja täten laajat elinalueet riistaeläimille. Suomalaiset ovat muutenkin luonnossa viihtyvää kansaa, joten metsästys on tietenkin suosittua. Jos mielii aloittaa metsästyksen harrastuksena, metsästysporukkaan liityminen lisää yhteisöllisyyttä, ja sieltä voi saada kavereita. Harrastuksen parissa tapahtuva liikunta ja muu aktiivinen toiminta pitää pääkopan ja kehon kunnossa. Puhtaassa ulkoilmassa liikkuminen on hyväksi arjen stressille ja kaupungeissa kököttämiselle.