Metsästäminen Lapissa

hunting-in-laplandJos haluaa lähteä metsästämään jonnekin hiukan pidemmälle, on yksi erinomainen vaihtoehto Lappi, joka tarjoaa taatusti upeita ja ainutlaatuisia elämyksiä. Lappi tarjoaa metsästykseen ympäristön, joka on todella poikkeuksellinen ja ikimuistoinen. Alue on harvinainen yhdistelmä harvaan asuttuja alueita, tundraa, merenrantaa, suuria ja pieniä jokia, arktisia maisemia, hiljaisuutta ja luonnosta kantautuvia upeita ääniä. Lapissa voi kulkea tai miksei myöskin hiihtää läpi jylhän metsän kohti tuntureita ja nähdä matkan varrella niin jäniksiä, erilaisia metsä- ja vuoristoalueilla eläviä lintulajeja, hirviä, karhuja, ilveksiä ja ahmoja. Saukkoja ja majaviakin saattaa nähdä, mikäli onni on myötä. Useat harvinaiset metsästyslinnut asuttavat aluetta.

Lappi tarjoaa monipuolisesti mahdollisuuksia metsästyksestä kiinnostuneille, oli kyseessä sitten kokenut metsälläkävijä tai vasta asiasta kiinnostunut henkilö. Metsästysperinne Lapissa on varsin vahva ja ulottuu kauas historiaan. Saaliseläinten suuri määrä ja kirjo tekee metsästyksestä paitsi jännittävää, myös todella palkitsevaa. Osa nautinnosta tulee tietysti myös saaliiksi saadun lihan laittamisesta herkullisiksi padoiksi ja meheviksi keitoiksi, joista pääsevät nauttimaan perhe ja ystävätkin.

Lapissa on tarjolla monenlaisia erilaisia vaihtoehtoja metsästyksen harrastamiseen. Voit esimerkiksi varata unohtumattoman metsästyspaketin, joka tarjoaa monipuolisen ja ennaltamietityn seikkailun, jolloin matkallaan voi keskittyä vain olennaisimpaan eli metsästykseen. Usein tällaiset metsästyspaketit voivat olla esimerkiksi majavanmetsästyssafareita, ryhmässä hirvien metsästämistä tai johonkin tiettyyn lintulajiin kohdistuvia metsästysretkiä. Usein mukaansa saa tarvittaessa esimerkiksi metsästyskoiran tai metsästysoppaan. Pakettiin saattaa kuulua yöpyminen viihtyisässä mökissä keskellä luontoa, josta on hyvä jatkaa matkaa seuraavana aamuna. Toinen vaihtoehto metsästämiseen on tietysti vain ostaa itselleen metsästyslupa ja lähteä metsälle omin päin, mutta tätä suositellaan ehkä ainakin jonkin verran jo metsästäneelle.

Kannattaa ottaa huomioon, että metsästämiseen tarvitaan lupa, jonka voi käydä itselleen hankkimassa vaikkapa kätevästi verkkosivustolta. Metsähallitus on loppujen lopuksi päättävä taho lupien myöntämisessä ja tarkistaa ensin kuntalaisten metsästäjien määrän ennen lupien myöntämistä muualta tuleville. Ennen metsästysreissun suunnittelemista kannattaa käydä myös tutustumassa metsästyskausiin, mikäli mielessä on tietynlainen metsästysretki ja haluaa keskittyä esimerkiksi hirvenmetsästykseen. Porojen kiima-aika ajoittuu syyskuun loppupuolelle, jolloin poroja kootaan aitauksiin, joissa käsin niiden joukosta erotellaan teurastukseen menevät porot.